Opblaas jacuzzi

Wat je moet weten over een opblaas jacuzzi

Sinds Roy Jacuzzi de opblaas jacuzzi in 1968 introduceerde, is de jacuzzi een vaste waarde geworden in de Amerikaanse en Europese achtertuincultuur. De opblaas jacuzzi wordt namelijk steeds beter betaalbaar, draagbaar en is zelfs opblaasbaar.

Wat is een opblaas jacuzzi?

Zoals de naam al zegt, zijn opblaas jacuzzi’s opblaasbare kuipen met zachte zijkanten die gevuld zijn met verwarmd water. Ze zijn ideaal om te ontspannen of pijnlijke spieren te verzachten. Je kan ze bijna overal plaatsen – zowel binnen als buiten – en ze makkelijk inpakken om mee te nemen naar de camping of het strandhuisje.

In tegenstelling tot ingebouwde jacuzzi’s, zijn de opblaasbare versies een uitstekende manier om stress weg te weken in thermaal water zonder veel geld uit te geven of een grote verbintenis aan te gaan.

Opblaas jacuzzi voor- en nadelen

Er zijn zowel voor- als nadelen bij het aanschaffen en gebruiken van een opblaas jacuzzi.

Voordelen:

Betaalbaarheid;

Draagbaarheid en ruimtebesparing;

Gemakkelijke installatie;

Kussen voor rug en nek;

Opvouwbaar en op te bergen.

 

Nadelen:

Vatbaar voor doorboringen en schaafwonden;

Water kan lang nodig hebben om op te warmen;

Niet aanbevolen bij temperaturen onder 40 graden;

Capaciteit kan misleidend zijn (kijk naar de binnenmaat, niet naar de buitenmaat);

Onveilig voor kleine kinderen.

Onderhoud en verzorging van opblaas jacuzzi

Opblaas jacuzzi’s worden bijna altijd geleverd met pompen, filters en verwarmers. En net zoals bij spa’s, whirlpools en zwembaden moet je ze regelmatig schoonmaken en behandelen om ze veilig en hygiënisch te houden voor je badgasten.

Water behandelen met chemicaliën

Bepaalde chemicaliën kunnen het vinyl beschadigen. Gebruik dus enkel producten die aanbevolen zijn voor de opblaas jacuzzi, zoals de chloor starterskit. Het is ook een goed idee om regelmatig de waterchemie van je opblaasbare jacuzzi te controleren op de juiste pH, chloor en andere waarden.

Laat de opblaas jacuzzi regelmatig leeglopen om het vervolgens te schrobben

Schoon water is de sleutel tot ontspanning en plezier in je opblaas jacuzzi. De meeste experts raden aan om het water om de paar maanden te vervangen. Als je de jacuzzi leegmaakt, schrob dan de binnenkant goed schoon met een doek of spons om vuil, schuim en schimmel te verwijderen voor je hem opnieuw vult.

Een goede tip: voeg een geïsoleerd deksel toe om onzuiverheden die zich binnenin nestelen te beperken en om warmteverlies tussen dompelbaden te beperken.

Verwijder de filter en spoel het uit

De filter van je opblaas jacuzzi kan je best een keer per week schoonmaken om te vermijden dat hij verstopt raakt door vuil. Een goede filterreiniging zorgt er ook voor dat de motor efficiënter werkt.

 

Om de filter schoon te maken, zet je de motor uit, verwijder je de filter en spoel je hem uit met een slang of onder de kraan. Controleer de filter na elk gebruik en vervang hem ongeveer elke maand, afhankelijk van hoe vaak u de jacuzzi gebruikt.

Kosten van een opblaasbare jacuzzi

Een opblaas jacuzzi kost tussen de €300 voor een basismodel tot ongeveer €1.000 voor grotere formaten met meer toeters en bellen – krachtige jets, aantrekkelijke buitenkant, ingebouwde zitjes, enz.

 

Vergeet ook niet de lopende kosten voor het gebruik van je opblaasbare hot tub mee te rekenen:

Energie (elektriciteit);

Water;

Testkits voor waterchemie;

Chemische behandelingen.

Beste opblaas jacuzzi

Hier zijn een paar opties om je op weg te helpen in je zoektocht naar de perfecte opblaas jacuzzi voor jou.

Beste opblaas jacuzzi 2022

Beste opblaasbare jacuzzi

De opblaasbare jacuzzi’s worden met de dag populairder en zijn zeer in trek. Opblaasbare jacuzzi’s zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, zodat er voor ieder huishouden wel een geschikte opblaasbare jacuzzi is. Wil je namelijk energiekosten besparen? Kies dan voor een opblaasbare jacuzzi met goed geïsoleerde wanden. Of wil je een grote opblaasbare jacuzzi? Kies dan voor een 7-persoons jacuzzi, zodat je gezellig met een grote groep kunt relaxen. Nu hoor ik je al denken: welke opblaasbare jacuzzi past het beste bij mij en wat is de best geteste opblaasbare jacuzzi? Neem gerust een kijkje bij onze geselecteerde opblaasbare jacuzzi’s per segment. Lees verder.

Beste opblaas jacuzzi 4 personen

Voor vele onder ons is het vaak een gedoe om een grote opblaasbare jacuzzi aan te schaffen. Het neemt namelijk al snel veel plek in beslag en vergt ook nog eens veel onderhoud. Door het kiezen van een jacuzzi 4 personen opblaasbaar vermijdt je het aanschaffen van een grote opblaasbare jacuzzi en heb je minder onderhoud. De meeste jacuzzi 4 personen opblaasbaar zijn compacte jacuzzi’s die in elke tuin of huis gebruikt kan worden. Om je een handje te helpen hebben we een top 5 gemaakt van de beste jacuzzi 4 personen opblaasbaar. Lees verder.

Merken

Grote jacuzzi merken op de markt die we onderzoeken

JM