10 manieren om de gebruikskosten van de opblaasbare jacuzzi te verlagen

Verbruik opblaasbare jacuzzi

Er zijn veel eenvoudige manieren om de kosten van je opblaasbare jacuzzi te verlagen. Van het kiezen tot de juiste plaats, het in de gaten houden van de chemicaliën tot het regelmatig reinigen van de filters. JacuzziMaster heeft voor jou 10 eenvoudige manieren samengesteld om de kosten van je jacuzzi verbruik verminderen.

Laat de verwarming aan staan als je de opblaasbare jacuzzi niet gebruikt

Afhankelijk van de hoeveelheid stroom die de opblaasbare jacuzzi verbruikt, is het naar onze ervaring beter om de verwarming altijd aan te laten staan (bij het gebruik van 3 of meer keer per week). We raden je aan om de jacuzzi in te stellen op 25°C tot 35°C en dan voor gebruik de temperatuur desgewenst te verhogen tot 40°C. De meeste opblaasbare jacuzzi’s zijn thermostatisch geregeld, dus de verwarming schakelt zichzelf alleen in als het ingestelde temperatuur niet behaald kan worden. De temperatuur laten dalen en dan weer op temperatuur laten komen kost veel energie. Houd rekening met de temperatuur van de omgevingslucht, want in koudere tijden van het jaar is er meer energie nodig om het water warm te houden.  

Maak gebruik van de bovenklep/deksel

Een van de meest voorkomende oorzaken van het jacuzzi verbruik is een beschadigd, niet goed gemonteerde of te weinig opgeblazen deksel. Bijna alle opblaasbare spa’s worden standaard geleverd met een hoes en een opblaas deksel om de warmte beter vast te houden en te voorkomen dat er vuil naar binnen valt. Zoals je wellicht al weet stijgt warmte altijd, dus gaten, scheuren of het niet gebruiken van een deksel kan de watertemperatuur drastisch beïnvloeden. Zorg er dus voor dat de hoest altijd stevig is vastgemaakt of vastgeklikt om ervoor te zorgen dat het water van je opblaasbare jacuzzi warm blijft.  

Koop een reiniging -en filterpakket

Om de opblaasbare jacuzzi in topconditie te houden is het reinigen en het regelmatig verwisselen van de filter een absolute must. Onderhoud aan de opblaasbare jacuzzi is eigenlijk heel eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt. Daarom raden wij aan om altijd een reiniging -en filterpakket in huis te hebben. Hierdoor blijft de jacuzzi optimaal presteren, waardoor je er nóg langer van kunt genieten.

Plaats de opblaasbare jacuzzi zo beschut mogelijk

Door de opblaasbare jacuzzi in een zo beschut mogelijk gebied te plaatsen kan het beter de constante temperatuur behouden. Denk bijvoorbeeld aan een windscherm, schutting of bebossing. Blootstelling aan de wind kan het watertemperatuur snel verlagen, het plaatsen van de jacuzzi naast een schutting kan al snel veel schelen. Als je geen natuurlijk windscherm hebt of geen permanente beschutting wilt aanleggen, raden we aan om de spa in een hoek te plaatsen. De temperatuur gaat dan minder snel achteruit, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken.

Isoleer de opblaasbare jacuzzi

We zien tegenwoordig veel jacuzzi eigenaren die hun eigen isolerende afdekkingen, bodems en zelfs volledig geïsoleerde omhulsels maken. Deze zijn geweldig om je jacuzzi warm te houden en energie te bespreken. ER zijn veel verschillend manieren om dit te doen en er is een verscheidenheid aan materialen beschikbaar. Word lid van online community ´s voor tips, inspiratie en om te zien wat anderen hebben gemaakt. Voor de mindere creatieveling onder ons zijn er ook een reeks aan kant­-en-klare opblaasbare spa-hoezen op de markt die je helpen met isoleren.

De Lay-Z-Spa Hawaii brengt als het ware een persoonlijke masseur naar je huis! Met zowel..
De Lay-Z-Spa Ibiza is groots in alle opzichten! Ruim genoeg voor 4 tot 6 personen,..
Het idee om na een lange werkdag lekker te ontspannen in je tuin of op..
Ben je op zoek naar de ultieme manier om te ontspannen en dat in je..
De Lay-Z-Spa Miami is een echte favoriet dankzij zijn aantrekkelijke prijs en grote populariteit! Snel..
De Lay-Z-Spa Helsinki valt op door zijn speciale constructie met slanke wanden, wat resulteert in..
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 6 persoons
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 4 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 4 personen
Intex Pure Spa Bubble Therapy - 6 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 6 personen
Intex PureSpa Bubble Therapy - 4 persoons

Reinig de filters

Door de filters van de opblaasbare spa schoon te houden, verleng je niet allen de levensduur, maar werkt de pomp ook efficiënter. Door de filters regelmatig schoon te maken, kun je de jacuzzi keer op keer blijven gebruiken. Als je de filters niet schoonmaakt, kan dit leiden tot opeenhoping van vuil. Dit kan daarentegen weer leiden tot een slechte waterstroom. De pomp zal dus twee keer zo hard moeten werken om het water te blijven filter. Wat resulteert in een hogere energieverbruik.

Maak gebruik van de energiebesparende timer

Als je de opblaasbare jacuzzi niet regelmatig gebruikt, is de energiebesparingsmeter ideaal om de energiekosten van de spa te minimaliseren. De energiebesparingsmeter voorkomst onnedig stroomverbruik. Hiermee kun je de tijd en duur van de verwarmingscycles instellen, zodat je op een door jou gekozen tijdstip van de spa kunt genieten.

 

Tip: sommige opblaasbare jacuzzi’s kunnen gepland worden met een app. Zo heb je de vrijheid om de temperatuur in te stellen, ook als je niet thuis bent

Vul het water vanuit de warme kraan

Een eenvoudige maar effectieve manier om geld te besparen bij het vullen van de jacuzzi is om water uit de warme kraan te gebruiken. Het is meestal goedkoper om de jacuzzi met warm water te starten (zorg dat het water niet warmer is dan 40°C) in plaats van de jacuzzi met koud water te vullen en te wachten tot de jacuzzi het zelf heeft verwarmd. Bovendien, als je niet wilt dat de spa super vol zit, overweeg dan om hem tot de minimumlijn te vullen. Hierdoor bespaar je zowel op waterkosten als op de continue kosten voor het verwarmen van het water.  

Berg je opblaasbare jacuzzi op als je het lang niet gebruikt

Een opblaasbare jacuzzi is in tegenstelling tot andere jacuzzi’s zeer makkelijk op te bergen. Daarom is het belangrijk als je de jacuzzi een geruime tijd niet gebruikt om het gewoon simpel weg op te bergen. Hierdoor voorkom je onnodige beschadigingen, waardoor de jacuzzi veel langer mee kan gaan.

Neem contact op met de energieleverancier

Als je alle bovenstaande stappen hebt toegepast om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden, maar je energierekening nog steeds hoog is. Dan adviseren wij om contact op te nemen met de energieleverancier.

Merken

Grote jacuzzi merken op de markt die we onderzoeken

JM