Voordelen en nadelen van een opblaasbare jacuzzi

JacuzziMaster is ervan overtuigd dat het genieten in een opblaasbare jacuzzi in je tuin meer is dan het bezitten van een opblaasbare jacuzzi – het is een levensstijl. De geselecteerde opblaasbare jacuzzi’s van JacuzziMaster zijn eenvoudig op te zetten, dus wat tijd voor jezelf nemen is net zo eenvoudig als naar buiten gaan en wat tijd vrijmaken in het lekkere warme water. Het draait echter niet alleen om genieten… want de voordelen van het leven met je eigen jacuzzi zijn eindeloos. Daarom hebben we de grootste voordelen en nadelen opblaasbare jacuzzi voor jouw uitgelicht!  

Een opblaasbare jacuzzi is makkelijk op te zetten

Bij het aanschaffen van een vaste jacuzzi moet je in de tuin al een vaste plek hebben gereserveerd waar je het hele jaar door de jacuzzi wil gaan gebruiken. Een opblaasbare jacuzzi is daarentegen zo opgezet. Sterker nog, sommige modellen blazen zichzelf automatisch op! Bij het afbreken van een opblaasbare jacuzzi komt net als bij het opzetten ook weinig gedoe om de hoek kijken. Zo kun je de jacuzzi makkelijk verplaatsen en opbergen, waardoor je geen vaste plek in de tuin vrij hoeft te houden. 

Een dagelijkse duik in de jacuzzi verbeterd het immuunsysteem

Ons immuunsysteem is misschien niet iets waar we enorm veel aandacht aan besteden, maar wanneer de winterverkoudheid en griepjes hun gezicht laten zien, beginnen we plotseling meer om ons immuunsysteem te geven. Het goede nieuws is dat de massagefuncties en het warme water van de opblaasbare jacuzzi’s samen zorgen voor hydrotherapie, waarbij de witte bloedcellen worden gestimuleerd.

 

De verhoogde bloedstroom is verantwoordelijk voor het verdringen van onzuiverheden in ons immuunsysteem, waardoor we sterker worden. Als je eenmaal in de opblaasbare spa begint te ontspannen met de massagejets zijn we ervan overtuigd dat je een hogere immuniteit zult hebben tegen hoest en verkoudheid.

Regelmatige detox

Zelfs de meest schone mensen onder ons hebben af en toe een detox nodig om het lichaam van binnen (en ook van buiten) te laten glimlachten. Een jacuzzi is eigenlijk een fantastische manier om je lichaam te ontgiften. Terwijl je bezig bent met ontspannen in het warme water, stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor je gaat transpireren zonder je ongemakkelijk te voelen.

 

Je lichaam verwijdert dan de gifstoffen en onzuiverheden via je huid. Het klinkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar het is een geweldige manier om weer helemaal ‘’schoon’’ te worden. Dus die rustige sessie in je jacuzzi na een druk weekend kan zelfs meer doen dan je alleen helpen om te ontspannen.

Het is geweldig voor fanatieke sproters

Ik weet al wat je denkt, liggend in een comfortabele jacuzzi en dromend terwijl het water je masseert. Niet echt een lichaam bewegende houding toch? Maar geloof het of niet, je jacuzzi kan je helpen om in vorm te blijven. Menig atleet rondt een training af met een sessie in een jacuzzi en profiteert van de voordelen van hydrotherapie om de spieren te helpen herstellen na de training.

In alle vormen, maten en prijsklassen verkrijgbaar

Een opblaasbare jacuzzi heb je al snel voor €399,-. Dit is in tegenstelling met een vaste jacuzzi een veel schappelijkere prijs voor wat je krijgt. Een opblaasbare jacuzzi biedt namelijk tegenwoordig net zoveel luxe en comfort als een peperdure vaste jacuzzi. Ook heb je verschillende soorten, vormen en maten opblaasbare jacuzzi’s, hierdoor wordt de keuze voor jou nog makkelijker gemaakt!

De Lay-Z-Spa Hawaii brengt als het ware een persoonlijke masseur naar je huis! Met zowel..
De Lay-Z-Spa Ibiza is groots in alle opzichten! Ruim genoeg voor 4 tot 6 personen,..
Het idee om na een lange werkdag lekker te ontspannen in je tuin of op..
Ben je op zoek naar de ultieme manier om te ontspannen en dat in je..
De Lay-Z-Spa Miami is een echte favoriet dankzij zijn aantrekkelijke prijs en grote populariteit! Snel..
De Lay-Z-Spa Helsinki valt op door zijn speciale constructie met slanke wanden, wat resulteert in..
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 6 persoons
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 4 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 4 personen
Intex Pure Spa Bubble Therapy - 6 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 6 personen
Intex PureSpa Bubble Therapy - 4 persoons

Nadelen opblaasbare jacuzzi

Aan het twijfelen om een opblaasbare jacuzzi aan te schaffen? Dat snappen we ten zeerste. Na het benoemen van de bovenstaande voordelen ben je waarschijnlijk al een stukje meer overtuigd. Toch is het niet niks om even ‘’zomaar’’ een opblaasbare jacuzzi aan te schaffen. Je wilt immers weten wat voor obstakels je gaat tegenkomen. De nadelen zijn ten opzichte van de vele voordelen zeer beperkt, integendeel zelfs! Als je bewust omgaat met de onderstaande nadelen, beperk je dit tot het minimalen.

Verbruik opblaasbare jacuzzi

Het is algemeen bekend dat een opblaasbare jacuzzi niet op gebakken lucht draait. Je zult bij het gebruiken van de jacuzzi ergens energie vandaan moeten halen. Namelijk: stroom. Het gebruiken van stroom is vandaag de dag een dure kostenpost. De gemiddelde kosten bij het gebruiken van een opblaasbare jacuzzi liggen tussen de €1,00 en €1,50 per dag. Let wel op: bij het verwarmen van de jacuzzi en om de warmte vast te houden kost meer stroom. Toch kun je deze kosten van stroom bij de opblaasbare jacuzzi minimaliseren. Wil je weten hoe? Lees dan onze blog over 10 manieren om de gebruikskosten van de opblaasbare jacuzzi te verlagen. 

Levensduur van de jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi is ten opzichte van een vaste jacuzzi meer kwetsbaarder. Een opblaasbare jacuzzi beschadigd sneller, waardoor de levensduur korter is. Echter heb je dit allemaal zelf in de hand. Het voorkomen van schade is namelijk zeer makkelijk, zolang je ‘’normaal’’ met de jacuzzi omgaat kan er niks gebeuren. Tip: zet de jacuzzi op een veilige en beschutte plek in de tuin, hierdoor kan de jacuzzi heel je leven lang mee!

Merken

Grote jacuzzi merken op de markt die we onderzoeken

JM