Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?​

Overweeg je een opblaasbare jacuzzi te kopen, of het je er al een? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoeveel stroom een opblaasbare spa verbruikt. Het verbruik varieert op basis van de omstandigheden en gebruik van de jacuzzi. Heb je bijvoorbeeld de opblaasbare jacuzzi heel het jaar buiten staan? Schakel je de jacuzzi elke dag uit? En maak je gebruik van een goede spahoes? Dit zijn allemaal vragen en omstandigheden die van toepassing zijn bij het berekenen en beperken van je stroomverbruik.

Hoeveel stroom verbruikt een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi verbruikt onder ‘’normale omstandigheden’’ gemiddeld nog 5 á 10 kWh per dag.

Bij het verwarmen van de opblaasbare spa ben je in het begin meer stroom kwijt, aangezien het water nog van koud naar warm verwarmt moet worden. Als je de jacuzzi al eerder heeft aangestaan en het goed is geïsoleerd door middel van bijvoorbeeld een spahoes, is het stroomverbruik aanzienlijk minder.

Gemiddeld genomen kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom tussen de €1 en €1,50 per dag bij een temperatuur van 15 graden.

Wat kost een jacuzzi aan stroom in de maand?

Over het algemeen kunnen de maandelijkse kosten van een opblaasbare jacuzzi variëren tussen de €20 en €50 per maand. Een opblaasbare spa heeft meestal lagere kosten dan een vaste jacuzzi, omdat het over het algemeen kleiner zijn en minder energie verbruiken.

Om een nog betere indicatie te krijgen van de kosten, kun je het beste de specificaties van de opblaasbare jacuzzi raadplegen. Denk hierbij aan het vermogen in wattages en het energietarief per kilowattuur (kHw). Op basis daarvan kun je een betere schatting maken van de maandelijkse kosten voor het stroomverbruik van je opblaas jacuzzi.

Hoeveel stroom verbruikt een opblaasbare jacuzzi?

Over het algemeen verbruiken opblaasbare jacuzzi’s ergens tussen de 1.500 en 2.500 watt aan vermogen, wat neerkomt op ongeveer 1,5 tot 2,5 kilowattuur (kWh) per uur.

Bij dagelijks gebruik van een paar uur kun je rekenen op een gemiddeld maandelijks stroomverbruik van 50 kWh tot 100 kWh, afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Dit kan echter variëren, dus het is verstandig om de specificaties van het specifieke model te raadplegen voor een nauwkeuriger idee van het stroomverbruik.

De Lay-Z-Spa Hawaii brengt als het ware een persoonlijke masseur naar je huis! Met zowel..
De Lay-Z-Spa Ibiza is groots in alle opzichten! Ruim genoeg voor 4 tot 6 personen,..
Het idee om na een lange werkdag lekker te ontspannen in je tuin of op..
Ben je op zoek naar de ultieme manier om te ontspannen en dat in je..
De Lay-Z-Spa Miami is een echte favoriet dankzij zijn aantrekkelijke prijs en grote populariteit! Snel..
De Lay-Z-Spa Helsinki valt op door zijn speciale constructie met slanke wanden, wat resulteert in..
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 6 persoons
Intex Pure Spa Jet & Bubble Deluxe - 4 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 4 personen
Intex Pure Spa Bubble Therapy - 6 persoons
Intex Pure Spa Greywood Deluxe - 6 personen
Intex PureSpa Bubble Therapy - 4 persoons

Hoeveel stroom verbruikt een lay Z Spa?

De stroomconsumptie van een Lay-Z-Spa, kan variëren afhankelijk van het specifieke model, de grootte, de isolatie, de temperatuurinstellingen en hoe vaak je de spa gebruikt. Over het algemeen hebben Lay-Z-Spa’s een vermogen tussen de 1.000 en 1.500 watt, wat neerkomt op ongeveer 1 tot 1,5 kilowattuur (kWh) per uur.

Bij het dagelijks relaxen in de Lay-Z-Spa verbruik je gemiddeld tussen de 30 kWh en 60 kWh per maand. De is een ruwe schatting aangezien het kan variëren van verschillende factoren als frequentie en duur van gebruik, de omgevingstemperatuur en de specifieke instellingen van de spa.

Hoeveel stroom verbruikt een Intex jacuzzi?

Wanneer je een Intex opblaasbare jacuzzi van 1000 liter om de twee dagen gebruikt, verbruik je gemiddeld 6,60 kWh per dag. Dit komt neer op €1 aan stroomkosten per dag. Op jaarbasis komt dit uit op ongeveer 365 euro aan elektriciteitskosten.

Stroomkosten verlagen van een opblaasbare jacuzzi

Wil je de kosten van stroomkosten van je opblaasbare jacuzzi verminderen? We hebben 10 handige tips voor je om de kosten te verlagen.

Merken

Grote jacuzzi merken op de markt die we onderzoeken

JM